Clubs

Jeugdbelangen,

Vereniging sinds 2002 maar vanaf 1947 een begrip in Enkhuizen.

De kern werkzaamheden van Jeugdbelangen zijn het organiseren van activiteiten voor de jeugd vanaf 6 jaar  t/m 15 jaar in clubverband.

De activiteiten die worden aangeboden zijn; Twee knutselclubs, twee tienerclubs, een Tienermixclub en een Kinderinloop. De Tienermixlcub en de Kinderinloop worden in samenwerking met Welwonen georganiseerd.

Bij de twee knutselclubs wordt er geknutseld in een gezellige huiselijke sfeer met drinken, iets lekkers en een muziekje. Aan aparte tafels in groepjes van maximaal 5 kinderen met 1 begeleider, leren de leden verschillende handvaardigheidstechnieken. Tevens zijn er leuke thema-, seizoenfeesten en aan een knutsel gekoppelde buitenactiviteiten zoals: Natuurexcursies, speurtochten, zeskampen, indianen- en circusfeesten etc. De knutselclubs vinden plaats op woensdagmiddag en donderdagmiddag. 

De twee tienerclubs bestaat uit een Digiclub en een Tekenclub.

De Digiclub heeft als doel om de jongeren van 10 t/m 15 jaar verantwoord leren om te gaan met de technologie van vandaag. In 2017-2018 staan vele nuttige maar ook gezellige activiteiten op het programma van Digiclub. Samen leren we onder andere hoe we websites kunnen maken, video‚Äôs kunnen bewerken en games kunnen ontwerpen.

Op de Tekenclub leren de leden werken met verschillende materialen en technieken. Dit wordt gedaan onder begeleiding van een tekendocent. Ook worden er weleens uitstapjes gemaakt om op verschillende locaties te werken

Wij organiseren bovenstaande activiteiten in een clubseizoen, dat loopt van september t/m april (voor de tienerclubs is dit mei) met uitzondering van de schoolvakanties. 

! De Knutselclubs dit jaar op 5 en 6 september. De Digiclub start 11 september en de Tekenclub op 12 september !

Tijdens de Tienermixclub worden er  eens per maand verschillende workshops gegeven met uiteenlopende onderwerpen. Er is om de week op deze avond ruimte om creatief los te gaan tijdens handvaardigheid- en vele andere workshops. Een avond waarbij het de bedoeling is dat tieners met verschillende interesses elkaar vinden, elkaar inspireren en samen veel plezier beleven.Zo kunnen de jongeren met verschillende activiteiten in aanraking komen en kijken wat er nog te doen is naast de geijkte sportclubs en de scouting.

De Kinderinloop is voor de jeugd van 5 t/m 9 jaar in het lokaal van het Tienerhonk. Dit is opgezet omdat wij gemerkt hebben dat er behoefte is aan activiteiten voor de jongere kinderen waarbij de ouders niet vast zitten aan een wekelijkse club of vereniging.  hebben en waarbij de ouders soms niet vast willen of kunnen zitten aan een club of vereniging. Toegang is daarom kosteloos en vrijblijvend. 

Klik op de gewenste club voor meer informatie over deze club.